logo.png, 0 kB
ЯмболСвят
Начало
ИЗБОРИ 2011
Всички новини
Кметът
Администрация
Обсъвет
Политика
Полиция
Документи
Личности
Депутати
Творчество
Другости
ЯмболСвят
Аудио Новини
Реклама
Икономика
Анкета
Форум
Архив
Web Камера
Карта
Видео новини
Платени
Реклама
ипотпал
Справочник
Избори
ИГРИ
Издателство "ЕРА"
Правила за ползване
Зелен Ямбол
Обяви
Реклама...
Kaталог
Обяви

Приеха стратегия за безопасност
Оценка: / 1
СлабОтличен 
30/03/2012 15:03

Областната комисия по безопасност на движението прие на свое заседание Стратегия за подобряване безопасността на движението за периода 2012-2020 година. Стратегията е на база разработената Национална такава.
    Заместник-областният управител Димитър Иванов председателства събирането, но което участие взеха представители на общините от областта, Областен отдел „контролна дейност” ДАИ, Пътна полиция, Областно пътно управление и др.
    Стратегията за подобряване безопасността на движението задава насоките за изпълнение на политиката за подобряване условията за движение по пътищата и намаляване жертвите при пътнотранспортни инциденти. Основната теза защитена в стратегията е, че по-голяма част от катастрофите са предотвратими и това е грижа на отделния човек. Безопасността на движение е споделена отговорност.
    Цел на стратегията е намаляване на последствията от пътнотранспортни произшествия към 2020 година, спрямо показателите за област Ямбол за 2010 година. В случая става дума за мерки за подобряване пътната инфраструктура, културата на поведение, насърчаване алтернативни форми на предвижване. Една от мерките визира технически безопасни превозни средства и др. Стратегията обръща особено внимание на обучението на ученици и деца.

Само регистрирани потребители могат да пишат коментари.
Влезте или се регистрирайте.
Напишете първия коментар за тази статия
RSS comments

Powered by AkoComment Tweaked Special Edition v.1.4.6

 
 
 


Книги от издателство ЕРА
НАЙ-ЧЕТЕНО ДНЕС
НАТИСНИ ЗА ГОЛЯМА СНИМКА
 


(C)2005 ЯмболСвят . Powered by Joomla!.