| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
cartoonmartoon Администратор

|
Пуснато на: Пет Мар 05, 2010 18:52 Заглавие: Какво става в държавата |
|
|
| Цитат: | Бюджета за януари 2010 г. показват спад на приходите спрямо януари 2009 г. с почти 1 милиард лева - от 2.615 на 1.750 млрд. лева като в същото време разходите отново за януари са се увеличили с 540 млн. лева.
От НДСВ акцентират върху препоръчаното от МФВ - да се изплатят задълженията на държавата към бизнеса.
Беше ни обещано, че задълженията към бизнеса ще се изплатят до февруари, март, а сега казват, че може би ще изплатят до 50% от тях през март. Тези действия, заедно с нарастващия невъзстановен кредит по ДДС не подобряват бюджетния баланс, коментира Милен Велчев.
От своя страна Владимир Каролев обърна внимание, че през последните дни премиерът и някои министри са лансирали абсолютно невярното твърдение, че МВФ одобрява дефицит в размер на 1.8%.
Всъщност, подчертава Каролев, МВФ казва, че ако тази политика продължи, ще стигнем до 1.8% дефицит, а не че им позволяват.
В заключителното становище на мисията на МВФ се казва, че трябва да се спазят заложения в Закона за бюджет 2010 дефицит, а именно - 0.7%.
Каролев подчерта още, че нито едно правителство досега, дори Луканов и Виденов, не са си позволявали да преразпределят повече от 43% от БВП - „а ето, че ГЕРБ го правят и това е най-левият бюджет от десетки години насам".
Няма приватизация, няма нито една концесия, по която да се работи - дори не се говори за подобно нещо, обърна внимание Каролев. С изключение на забавения процес за приватизация на Булгартабак няма стартирана нито една значителна приватизационна процедура.
Заместник-председателят на НДСВ Любомир Дацов подчерта от своя страна, че при спад на БВП с 5% приходите са с 35% по-малко, а само събраното ДДС е с 45% по-малко спрямо януари 2009 г.
Това показва или наличие на голяма схема за източване на ДДС, или рязко увеличаване на сивия сектор в икономиката, или комбинация от двете, но едно е сигурно - приходната част на бюджета е под сериозна заплаха. |
http://news.ibox.bg/news/id_841725566
| Цитат: | | Министър Тотю Младенов (бивш началник в профсъюза Подкрепа) е започнал да прави нещо, което даже и социалистката Масларова не направи - да налага административно колективни трудови договори и на фирми,които не са ги подписали - това си е 100% социализъм в действие. Това е антипазарно, прокризисно, вредно, ще увеличи сивата икономика и ще намали приходите в бюджета. Не е ли време да се върне Младенов в Подкрепа.... |
Владо Каролев Фейсбук.
| Цитат: | Осигурителни вноски без доходи
Едно указание на НАП от предходната седмица генерира сериозно недоволство из цялата страна. Всички масово ревнаха, че „хиляди микрофирми са заплашени от фалит". Новината очевидно е лоша, но самия факт, че се заговори за проблема, си е направо радващ. Да, тук не става дума за някаква нова административна глупост, а за стар проблем, чието проявление в случая е по-видимо от всякога.
Поводът за всичкия този шум стана указанието на НАП, че всички управители на дружества са длъжни да се осигуряват върху административно определения минимален осигурителен доход за съответната дейност. Без оглед на това дали съществува договор за възлагане на управление със съответния управител и независимо от това, че ако има такъв, в него може да е уговорено, че съответният управител ще изпълнява функциите си без възнаграждение. Казано по просто, на хората ще им се наложи да плащат осигуровки върху доходи, които не са нито дължими, нито начислени - т.е. доходи, които ги няма. |
http://ime.bg/bg/articles/osiguritelni-wnoski-bez-dohodi/
Голямо дърво... _________________ Evertonians are born, not manufactured,
We do not choose, we are chosen,
Those who understand need no explanation,
Those who don't understand, don't matter.
NIL SATIS NISI OPTIMUM |
|
| Върнете се в началото |
|
 |

|
Пуснато на: Пет Мар 05, 2010 19:08 Заглавие: |
|
|
та по темата за дървото
| Цитат: |
Fitch заплаши да понижи кредитния рейтинг на България
Въпреки че България е страната от ЕС с най-малък бюджетен дефицит, като дял от БВП, нейната кредитна оценка може да бъде занижена и да отиде в неинвестиционната скала. Това заяви влиятелната рейтингова агенция Fitch Ratings, предаде Bloomberg. Причината е, че размерът на външните задължения надвишава размерът на икономиката ни.
Едуард Паркър, който оглавява отдела за развиващите се пазари в Европа, заяви, че фискалната ситуация в страната ни е стабилна, но рискът идва от частния сектор, който е сериозно задлъжнял. Това постава цялата страна в уязвима финансова позиция, допълва експертът.
|
http://money.ibox.bg/news/id_231845000
Ето го и от Блумбърг
| Цитат: | Bulgaria Faces Junk Grade on Foreign Debt, Fitch Says
March 5 (Bloomberg) -- Bulgaria, the European Union member with the smallest budget deficit, may see its credit rating lowered to junk as an external debt burden bigger than total output threatens financial stability, Fitch Ratings said.
“The jury is still very much out on the path of the macroeconomic adjustment,” said Edward Parker, head of emerging Europe ratings at Fitch in London, by telephone yesterday. “The fiscal position is a strong one. However, it faces risks from the private sector, which has high levels of external debt, which leaves it in a vulnerable financial position.” |
http://www.bloomberg.com/apps/news?pid=newsarchive&sid=axypupPzEPG4 _________________ Evertonians are born, not manufactured,
NIL SATIS NISI OPTIMUM |
|
|
 |

|
Пуснато на: Вто Мар 09, 2010 10:34 Заглавие: |
|
|
Има ли някой от форумците, който е подкрепял/ гласувал за дясна партия на последните избори и все още ги подкрепя да ми обясни следното:
Защо за десните е много по-важно да се включат в подкрепа на ГЕРБ срещу Президента Първанов, а не например в защита на бизнеса - малък, и микро. Тук там се надигат гласове, но гръмогласното викане и само когато е срещу Първанов. Това вече ме дразни.
То пак ще дам пример Гидо Вестервеле в Германия. За съжаление НДСВ не е най-добрия пример за либерална партия, но като единствена...
Пролича ли си вече след 20 години, че "десните" лансират винаги големите компании и нехаят за малките на пазара и всячески се опитват да ни накарат за затворим кепенците?
Това вече изясни ли се или трябва още време да мине? _________________ Evertonians are born, not manufactured,
NIL SATIS NISI OPTIMUM |
|
|
 |
Ранд Ал Тор world class човек

|
Пуснато на: Вто Мар 09, 2010 19:28 Заглавие: |
|
|
Дървото освен, че е голямо, продължава да расте. Здравна осигуровка /предложение/ = 10%. Заплатите замразени /факт/. Въвеждане на такса мощност за електроразпределителните дружества 1,80 лв /предложение/, пенсиите замразени /факт/. Такса за обработка на рецептите в аптеките /предложение/, увеличение на цената на газта /предложение/, въвеждане на задължително осигуряване за собствениците на фирми освен на минималните прагове и по договори за управление и контрол и т.н. и т.н.
Това ли са антикризисни мерки? А откъде граждани и селяни /млади и стари/ трябва да намерят допълнителни доходи да заплащат всички тези увеличения при положение, че не им се предоставят такива? Има два начина - започват да крадат или спират да ядат. Кое е за предпочитане? |
|
|
 |
Дани развит човек
|
Пуснато на: Сря Мар 10, 2010 16:46 Заглавие: |
|
|
Аз съм гласувала винаги само за партии от център-дясно. Редно е да кажа, че не съм гласувала за ГЕРБ. Но не мога да ти дам обяснение защо десните партии се държат така. И аз като теб не разбирам.
Но аз за разлика от теб не мисля, че има целенасочен стремеж от срана на настоящото правителство за унищожаване на малкия и среден бизнес. По скоро си мисля, че действията са резултат на липса на компетентност, и управленска и експертна. Когато човек не е наясно какво точно прави, се поддава на паника, действа хаотично и в крайна сметка върши глупости. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Сря Мар 10, 2010 20:37 Заглавие: |
|
|
“Ще правя магистрали, пречиствателни станции, заводи, ще усвояваме и усвояваме милиони от Европейския съюз. Ще решавам проблемите на хората..."
http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=408166
Хазната не плащала вноските с месеци
Държавата, която плаща здравните вноски на пенсионери, безработни, студенти, военни, деца и държавни служители, не е внасяла своя дял от месеци, съобщиха бивши членове на УС на здравната каса. Другата причина за финансовата криза в здравеопазването била сгрешен бюджет на касата за 2010 г.
http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=408214 _________________ Evertonians are born, not manufactured,
NIL SATIS NISI OPTIMUM |
|
|
 |
дебеловрат world class човек
|
Пуснато на: Сря Мар 10, 2010 21:08 Заглавие: |
|
|
| Не може да им се отрече хитростта и евтино прикритата наглост. Отдавна замисляха поредната тежест за електоралната единица и видиш ли...собствената им некоректност и най-вече некадърност, изразена във взривяване на "балансирания" здравен бюджет, им даде възможност да си прекарат "прекарването" на електоралната единицата, като я натоварят с още удръжки и дори да обвинят лекарите за крайния резултат. Всичките им действия трябва да се записват някъде. Иначе историята ще загуби едни от най-ценните примери за човешка наглост и безочие, направени с танцова стъпка по време на маскен бал. |
|
|
 |
Thejack фен

|
Пуснато на: Сря Мар 10, 2010 21:08 Заглавие: |
|
|
Аз съм прагматичен, аполитично, но все пак вдясно настроен човек. И също гласът ми не е отишъл за ГЕРБ, въпреки че се смятам за истински гражданин за европейско развитие на България. Моят глас, реших, че ще е някакъв коректив, все пак. 20 години напразни надежди, но както и да е.
Смятам, че политиката в България е прекалено монетарно настроена - "Каквото и да ви говорят става дума за пари". Толкова за десните партии.
Някои смятат, че политиката на ГЕРБ да предложат нещо и в рамките на деня да го оттеглят - било диалог с масите. Мен лично за нищо не са ме питали. В рамките на деня решиха, че е противозаконно указанието на НАП за прилагането на закона за ОС, ще бъде оттеглено и надянаха решението за 2% отгоре на здравната осигуровка. Това щяло да подобри здравеопазването - да не дава Господ човек да се разболее. Но ми замириса на сценарий - за по-малкото зло.
ГЕРБ спечели изборите не на основата на някаква силна политическа платформа, а на основанието на голямото отчаяние на повечето хора у нас. Тя и досега няма политическа платформа,не казва накъде клони - днес ще прави руската Белене, утре няма..., кои са политическите й противници и каква ще е политиката й? - Импийчмънт - това антикризисна мярка ли е? -ако майките са без детски надбавки? Реално, у нас има една комунистическа сила и съвкупност от много подобия на партии,които понякога взимат властта,после я дават на комунистите,после пак и така в омагьосания цикъл на агонията. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Чет Мар 11, 2010 5:58 Заглавие: |
|
|
| Цитат: | Новата отсечка на софийския Околовръстен път между кварталите Симеоново и "Младост" ще струва рекордните 17 млн. лв. (8.7 млн. евро) на километър. Това стана ясно вчера, след като правителството гласува 20 млн. лв. за отчуждаване на терени, които се намират по протежение на 2 км от участъка. 30 млн. лв. без ДДС пък ще струва самото строителство на 2.8-километровата отсечка, според предварителната цена на агенция "Пътна инфраструктура".
Вече готовият участък от южната дъга излезе 16 млн. лв. за километър, с което се нареди сред най-скъпите магистрали у нас. За сравнение наскоро "Трейс" спечели ожесточен търг за изграждане на отсечка от магистрала "Тракия" с оферта от 4.4. млн. лв (2.2 млн. евро) на километър.
Сметките показват, че общата площ на имотите, които ще се отчуждават, е около 72 000 кв.м. Това означава, че правителството предвижда по 277 лв. на кв.м. при обезщетяване на собствениците. Според брокерите на недвижими имоти тази сума е доста висока. "Офертните цени на парцели в този район са между 80 и 120 лв. на квадрат", коментира Добромир Ганев от "Форос". Има предложения и за 200 лв. за кв.м, но такива сделки в момента не се случват.
Любопитното е, че при предишното разширяване на столичното околовръстно бяха предвидени само по 100 лв. на квадрат, въпреки че това бе в разгара на имотния бум и тогава цените на имотите бяха по-високи. После нивата на обезщетения скочиха в съда, където собственици извоюваха по 300-400 лв. на кв.м. Според строителния бранш точно това доведе до рекордното оскъпяване на участъка. Тогава бившият регионален министър Асен Гагаузов коментира: "Свят ще ви се завие, ако ви кажа колко ще струва". |
http://www.segabg.com/online/new/articlenew.asp?issueid=5314§ionid=16&id=0000101 _________________ Evertonians are born, not manufactured,
NIL SATIS NISI OPTIMUM |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Мар 12, 2010 20:22 Заглавие: |
|
|
малко обърках вече темата, но на тема десни, искам да поднеса своите извинения към СДС.
Те подкрепиха протестите срещу следенето в Интернет, ГМО-то, забраната за митингите.
Но аз искам повече. _________________ Evertonians are born, not manufactured,
NIL SATIS NISI OPTIMUM |
|
|
 |
Ранд Ал Тор world class човек

|
Пуснато на: Пет Мар 12, 2010 20:27 Заглавие: |
|
|
| cartoonmartoon написа: | малко обърках вече темата, но на тема десни, искам да поднеса своите извинения към СДС.
Те подкрепиха протестите срещу следенето в Интернет, ГМО-то, забраната за митингите.
Но аз искам повече. |
Стига бе, извинения?! Да не би да се вързваш на парламентарните игри? |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Мар 12, 2010 20:47 Заглавие: |
|
|
Не е връзване точно, но.
Аз смятам, че политическите партии са затова, да правят политики. В НС се "коват" закони. На мен тези закони (предложения) не ми изнасят и искам някой да не ги подкрепя, т.е. да гласува против. То няма начин това да стане без ПГ на партия.
Сега в Парламента, аз намирам защита на личният си интерес в опозицията (БСП и ДПС), колкото и да не ми се иска, и в СДС (като част от управляващата коалиция).
Просто нямам избор.  _________________ Evertonians are born, not manufactured,
NIL SATIS NISI OPTIMUM |
|
|
 |
Merodiika master на форумите

|
Пуснато на: Съб Мар 13, 2010 18:09 Заглавие: |
|
|
| cartoonmartoon написа: | Не е връзване точно, но.
.....
Сега в Парламента, аз намирам защита на личният си интерес в опозицията (БСП и ДПС), колкото и да не ми се иска, и в СДС (като част от управляващата коалиция).
Просто нямам избор.  |
Така е на пръв поглед, но за съжаление подкрепат, която чуваш е точно защото цитираните не са на власт - знаят, че няма да мине (БСП) или защото са преценили, че подкрепяйки, ще запазят някакъв самостоятелен облик без действително да нарушават коалиционната политиката ( СДС) |
|
|
 |

|
Пуснато на: Съб Мар 13, 2010 19:08 Заглавие: |
|
|
Мда, така е, но се пак...
Няма други. _________________ Evertonians are born, not manufactured,
NIL SATIS NISI OPTIMUM |
|
|
 |
Merodiika master на форумите

|
Пуснато на: Съб Мар 13, 2010 21:37 Заглавие: |
|
|
да де, повечето време сме така.
От друга страна ако го погледнеш, си е отврат. |