Пон11202017

Last update06:46:04 PM

Back Вие сте тук:Home управление Областен управител Годишни награди ИНВЕСТИТОР НА ГОДИНАТА


Годишни награди ИНВЕСТИТОР НА ГОДИНАТА Избрана

Оценете тази статия
(1 глас)
  • Прочетете 1679 пъти

На тържествено заседание на Областния съвет за развитие днес бяха  връчени годишните награди ИНВЕСТИТОР НА ГОДИНАТА в област Ямбол за 2012 година. За седма поредна година в Област Ямбол се връчва отличието ИНВЕСТИТОР НА ГОДИНАТА, с което се засвидетелства необходимото и заслужено внимание на ония, които през 2012 година допринесоха за социално-икономическото развитие на Област Ямбол.
Тази година общините, бизнесът, стопанските организации предложиха 11 фирми за отличията в „Инвеститор на годината”.
Областният управител и председател на Областния съвет за развитие Димитър Иванов приветства присъстващите с думите: „Убеден съм, че зад добрите резултати стоят освен добрите мениджъри и екипи и добрия микроклимат в областта. Благодаря на всички, които влагаха в Област Ямбол и имат желание да правят своите инвестиции тук”.
Наградите Инвеститор на годината се връчиха в три категории  
-    Инвеститор на годината
-    Фирма с най-добър икономически растеж в Област Ямбол
-    Зелена инвестиция
Кристален плакет в категорията „ЗЕЛЕНА ИНВЕСТИЦИЯ” получи фирма  „Джамбаз Агро” ООД за инвестициите в екологично и био земеделие. Фирма „Джамбаз агро” налага производството на лавандула в областта, както и изгради първата инсталация за дестилиране на етерични масла.
Категорията  ФИРМА С НАЙ-ДОБЪР ИКОНОМИЧЕСКИ РАСТЕЖ- безпристрастна и точна от към статистически данни категория. Номинирани са 4 фирми на база официални данни от публикувани отчети от последната отчетена година. Почетни отличия получиха фирмите „ИНСЕКТА 2000” ООД; ПСФ МОСТИНЖЕНЕРИНГ АД; АГРАРИКА ЕООД. Кристален плакет за фирма с най-добър икономически растеж за 2012г. получи фирма „ПАПАС ОЛИО” АД.
В Категорията ИНВЕСТИТОР НА ГОДИНАТА са номинирани 6 фирми. Това са: „ДЯНКОВИ АСД” ООД; ЕТ” ВЕСКО – ВЕСЕЛИН ИВАНОВ”; ЗП ЯНКО ЯНЕВ; „ТЕНЕВО СОЛАР”; „ВИЛТОН 2” ООД.
Голямата награда Инвеститор на годината получи фирма „ПАЛФИНГЕР ПРОДУКЦИОНТЕХНИК БЪЛГАРИЯ” ЕООД за разширяването на завода в Тенево, за изграждането на ново производствено хале, направените инвестиции в размер на 8,6 млн. евро. и разкрити нови работни места.
Церемонията по награждаването уважиха Кметовете на общините Елхово, „Тунджа”, Стралджа, Председателят на ЯТПП, на ИСА, КТ „Подкрепа”, КНСБ, представители на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България и БСЧП „Възраждане”, представители на бизнеса, медии.

Последно променена наВторник, 18 Декември 2012 07:45
Влезте, за да коментирате
нагоре

Free and Commercial Modules by Kasey Moore.

Избрано от редактора

Най-четено през месеца

ГАЛЕРИЯ 2