Чет12142017

Last update06:46:04 PM

Back Вие сте тук:Home управление Община Ямбол Акценти3 Сдружение „Движение с екологична насоченост”: СТАНОВИЩЕ за Общественото обсъждане за теглене на заем от 17 милиона лева от Кмета на Община Ямбол


Сдружение „Движение с екологична насоченост”: СТАНОВИЩЕ за Общественото обсъждане за теглене на заем от 17 милиона лева от Кмета на Община Ямбол Избрана

Оценете тази статия
(2 гласа)
  • Прочетете 386 пъти

 

Относно: Обществено обсъждане за теглене на заем от 17 милиона лева от Кмета на Община Ямбол

 

Уважаеми дами и господа,

 

Принципно идеята да се вземе кредит, особено нисколихвен, за да се подобри инфраструктурата и градът да стане по-чист и приветлив за нас и нашите деца, е много добра. Но не и от хора като кмета Георги Славов и неговия екип, които само са харчили средства без да изпълнят нито един проект, който да е устойчив и на добра цена:

1.      Беше почистено коритото на река Тунджа в гр. Ямбол за 720 000 лева. Няколко месеца след това почистеното корито пак се превърна в това, което беше и само липсваха няколко дървета, включително и тези от дигите.

2.      С много средства беше реставриран Безистена, който според специалисти е изключително опасен и дори застрашава живота на хората.

3.      Бяха изсечени много 70-80 годишни дървета, „стари“ според кмета Славов, и на тяхно място бяха засадени млади, скъпоструващи фиданки.

4.      С много усилия на деца и граждани беше залесен Боровец, но колко от тези фиданки оцеляха след „добрите грижи“ на Общинска администрация?

5.      Пак по многомилионен проект с осигурени средства кмета Славов не можа да изгради и 1/3 от така необходимата пречиствателна станция за гр. Ямбол. Не знаем кой му пречеше там, но отпадъчните води на ямболии продължават да се изливат директно в реката и да вонят.

6.      Когато асфалтираха улица „Александър Стамболийски“ сигнализирахме, че шахтите, които са предвидени за оттичане на дъждовните води са недостатъчни. Не се съобразиха с нашето мнение, асфалтираха за милиони левове улици, които след първия проливен дъжд се превърнаха в реки.

7.      Всички виждат изронените плочки и вложените толкова „качествени материали“, с които е изграден центъра на Ямбол, част от многомилионния проект за обновяване на централна градска част. Дори не позволяват на Коледарите да минават по него. Но има ли посочен виновен за това състояние?

8.      Забравихте ли красивия шадраван пред читалище „Съгласие“, отново направен по проект, който възмути гражданите и изчезна?

9.       Проектът за НАР Кабиле – една от гордостите на кмета – крепостната ограда от забити дървени колове започна да гние и колко време още ще издържи?

10.  Другата гордост на Ямболския кмет – сметището, изградено с безброй манипулации, документи с невярно съдържание, липса на Оценка за въздействие на околната среда за Регионално депо и съоръжения – отново не можа да изхарчи целесъобразно 30-те милиона лева, отпуснати по проект и резултатът е, че за няколко месеца дупката се напълни с десетки хиляди тона вода, която вече силно замърсена изпуснаха в дерето, изтровиха рибата и застрашиха здравето на хората. След което пак на гърба на данъкоплатците започнаха да извозват с цистерни замърсената вода в Пречиствателна станция Сливен и блокираха работата й. Увеличи се запрашаемостта около сметището. Увеличи се многократно шума. Найлоновите торбички продължават да летят от вятъра и вихрушките чак до близките села. Увеличиха се лисици, чакали, птици и гризачи, които се хранят на сметището и разнасят зарази наоколо. Увеличиха се миризмите, защото вече се изхвърлиха като количество боклуци, еквивалентни на 15 големи кораба. От това сметище печели само една фирма, на която даваме нашите боклуци, т.е. няколко милиона лева годишно. От 227 000 тона капацитет на клетката на депото за година и половина експлоатация вече е запълнена с около 150 000 тона. Остава още една година, за да се изчерпи напълно капацитета, така че около 300 000 жители от общините, които си изхвърлят боклуците там трябва да започнат веднага да събират средства, за да изграждат нова дупка.

11.  Да не забравяме материалите от съборения блок 20; водопроводното дело; нарушенията по обществените поръчки...

 

Заключение: Категорично се противопоставяме на отпускането на този заем, защото сме убедени, че ние и нашите деца ще плащаме заем не за полезни и качествени проекти, а просто да се усвоят едни средства. Освен това изплащането му ще започне след две години, когато ще са минали следващите избори за местно управление.

 

Уважаеми дами и господа общински съветници и граждани,

 

Вие съгласни ли сте, Вие и Вашите деца да плащаме години наред за неустойчиви, недобре обмислени, некачествени и скъпоструващи проекти?

 

 

 

от Сдружение „Движение с екологична насоченост”, ЕИК 176232504,

представлявано от Димитър Вълев Димитров

 

Последно променена наСъбота, 14 Октомври 2017 08:44
Влезте, за да коментирате
нагоре

Free and Commercial Modules by Kasey Moore.

Избрано от редактора

Най-четено през месеца

ГАЛЕРИЯ 2