Сря12132017

Last update06:46:04 PM

Back Вие сте тук:Home управление Община Ямбол Проблемът с искания кредит е и морален.


Проблемът с искания кредит е и морален.

Оценете тази статия
(7 гласа)
  • Прочетете 572 пъти


Въпросът е какво морално право има този кмет да загробва общината със 17 млн. лв. кредит, след като знаем, че 6 години се влачи по съдебни дела за предишния теглен заем, защото 4 млн. лв. от него бяха за изграждане на  скандалния водопровод. В крайна сметка успя да получи заветната оправдателна присъда, въпреки трите осъдителни, но едва ли хората в Ямбол вярват, че той е невинен и чист като сълза. Няма фирма, която да е участвала в обществена поръчка на община Ямбол, и да не е „останала с лош привкус” от начина, по който се печелят поръчките в общината. Вярно, кметът вече се изхитри и документацията на всички обществени поръчки се подписва от заместниците му, т. е. ако за нещо прокуратурата започне отново да повдига обвинение не той ще носи наказателната отговорност – или иначе казано той дава разпорежданията, но други ще са отговорни, защото техният подпис стои под документацията.

 

Точно заради порочните практики за печелене на обществени поръчки в общината не бива да се дава още по-голям финансов ресурс, защото тази общинска управа ще го „усвои”, а ние ще го плащаме следващите 12 години.

Затова като граждани не трябва безропотно да си мълчим и да търпим всичко, каквото им хрумне на тези управляващи, а трябва да изразим позицията си.

 

Диана Иванова

вестник "Неделник"

Последно променена наПетък, 13 Октомври 2017 12:13

1 коментар

  • Argo

    Дебатът по-скоро е не дали да се изтегли кредит за основно ремонтиране и преустройство на пътната инфраструктура в града (която на места изглежда бедствено), а къде е най-целесъобразно да бъдат вложени инвестициите.

    Програмата обхваща много проекти и именно те би трябвало да са обект на дискусия.

    Животът си минава, шофьорите най-добре виждат и разбират проблемите и какво облекчение би било решаването им…

    публикуван от Argo Петък, 13 Октомври 2017 14:43 Връзка на коментара
Влезте, за да коментирате
нагоре

Free and Commercial Modules by Kasey Moore.

Избрано от редактора

Най-четено през месеца

ГАЛЕРИЯ 2