Сря12132017

Last update06:46:04 PM

Back Вие сте тук:Home Политика Депутати Депутатът от 31 МИР Кристиан Вигенин от БСП /опозицията/ едва ли


Депутатът от 31 МИР Кристиан Вигенин от БСП /опозицията/ едва ли

Оценете тази статия
(0 гласа)
  • Прочетете 290 пъти

по Канал 3 /Днес дава пресконференция и в Ямбол/
3


Отстраняването на Димитър Главчев е политическа победа за нас, но истинската политическа победа ще е, ако ГЕРБ са осъзнали същината на проблема. Такава оценка направи Кристиан Вигенин от БСП, който гостува в "Офанзива с Любо Огнянов". Той удържа на обещанията си и дойде в студиото на Канал 3, въпреки че съботният пленум на БСП не бе завършил.
 
"Отстраняването на Главчев е политическа победа за БСП, ние постигнахме нашата политическа цел, но това нямаше да се случи, ако не бе отстранен от залата лидерът на най-голямата опозиционна група от залата", каза Вигенин.
 
"Става дума за едно може би неразбиране за това какво е демокрация, че в една демокрация всеки може да бъде критикуван. И да бъде изгонен от залата лидера на опозицията само заради едни обикновени думи и защото е споменала името на премиера", продължи бившият външен министър.
 
Според него не може да се сравняват гафа на Димитър Главчев и на депутата от ПГ на БСП Иво Христов, обявил 80% от българите за дебили.
 
"Не можем да правим сравнение между двата случая - Димитър Главчев е председате на НС, тук става въпрос на грубо погазване на демократичските принципи на парламентаризма и неговото оттегляне бе един нормален акт, и ръководството на ГЕРБ разбра, че оставането му е "кауза пердута".
 
Що се отнася до репликата на Иво Христов, тя не срещна одобрение у групата, даже напротив, но той се извини. Действията на на един опозиционен депутат без особени функция не може да бъдат сравнявани с това, което се случи", каза още Вигенин.

Последно променена наВторник, 21 Ноември 2017 00:04
Влезте, за да коментирате
нагоре

Free and Commercial Modules by Kasey Moore.

Избрано от редактора

Най-четено през месеца

ГАЛЕРИЯ 2