Позиция на СКБ и „Че Гевара“ за поскъпването на водата

Четвъртък, 07 Декември 2017 17:38

 

 

Във връзка с плановете на КЕВР за поредно поскъпване на питейната вода в 14 области на България от 1 януари Съюзът на комунистите в България и Движение „Че Гевара“ заявяват своя категоричен протест!

 

Непрекъснатото увеличение на цените на водата и на енергийните ресурси в страната отново разкриват непопулярната физиономия на „либерализацията“ в този сектор.

 

Зад всички фактори, които непрекъсното водят да влошаване на ситуацията, стоят плановете на монополните групировки за увеличаване на техните печалби и дялове на съответния пазар, а не нуждата на хората от евтина питейна вода и електроенергия.

 

Ето защо, през последните години, наблюдаваме намаляване на потреблението на вода и на електроенергия и увеличаване на разходите на хората за потреблението на тези „услуги“.

 

Днешното правителство и партиите в Народното събрание подкрепят тази унизяваща българския народ политика на Европейския съюз и прехвърлят цялата тежест за някакви предстоящи монополни „инвестиции“ върху обикновените български семейства.

 

Животът потвърждава, че в рамките на капиталистическия пазар не може да има справедливо водно и енергийно планиране за нуждите на хората.

Ние, Съюзът на комунистите в България и Движение „Че Гевара“, настояваме за:

 

– пълно премахване на косвеното данъчно облагане на разходите за питейна вода и електроенергия, за разходите за горивата;

 

– намаляване на цените за консумираната питейна вода и електроенергия;

 

– пълно одържавяване на водния и енергийния сектор с реално изхвърляне на всички частни фирми и интереси от този сектор.

За пореден път обявяваме, че водното и енергийно планиране може и трябва да се реализира единствено в интерес на нуждите на българския народ, на българските граждани, по пътя на изграждане на реална социална държавна собственост в сферите на енергетиката и родното ни производство.

Павел Иванов 

Председател на Съюза на комунистите в България

Основател на Движение „Че Гевара“ – България

Read 326 times
Rate this item
(0 votes)
Login to post comments
Copyright © 2018 Актуални новини за Ямбол. Следете последните новини от днес за Ямбол.. All rights reserved.
designed by Nuevvo